tiistai 9. kesäkuuta 2015

Vahva ja heikko pesä



Edellisen tarhakäynnin jälkeen totesin Itse Mehiläistarhaajalle, että seuraavalla kerralla on sitten tiedossa pesälaatikoiden vaihto kevyempiin ja nostoapua tarvitaan. Niinpä viime torstaina mukana oli pari kevytpesää, jonne Langstroth-kehät oli tarkoitus siirtää. Hieman jännitti, minkälaisen vastaanoton saa viime kerran kiukkuuntuneelta pesältä. 

Se toinen pesä, joka oli viime kerrallakin rauhallinen ja säyseä, oli sitä nytkin. Tosin Itse Mehiläistarhaajalta tuli tuomio, että se onkin aika heikko. Sitä paitsi olin aivan turhaan jättänyt siihen niin paljon laatikoita pinoon. Kylmähän niillä tulee eivätkä voimat riitä lämmittämiseen sikiöintiä varten. Noh, ei kun yksi Farrar pois ja se puulaatikko vaihtoon. Viime vuonna minulla oli ko. mökkipihassa emo alhaalla ja sulkuristikko esteenä parveilun varalta. Parveilua onkin kuuleman mukaan "ilmassa" viime kesän tapaan melkoisesti. Nyt tällä kertaa emo päätyi sulkuristikon taakse ylälaatikoihin. Kovin ollaan tuosta emon paikasta montaa mieltä: ylhäällä, alhaalla vai vapaasti missä vaan. Mielipiteitä lienee tässäkin asiassa monia.

Sitten se toinen pesä... Jännitys kohosi kattoa nostaessa. Olihan siinä säpinää - eivät ole todellakaan mitään kehällä käyskentelijöitä. Pörinä oli melkoinen mutta tällä kertaa ei tullut yhtään tulitusta eikä piikitystä. Pesä oli vahvuudeltaan jotain ihan muuta kuin vieruskaverinsa. Viime kerralla en edes yrittänyt emon kahlitsemista mutta nyt sekin päätyi pesässä yläkertaan. Puulaatikko meni tässäkin pesässä vaihtoon ja kantaessani sitä pois en yhtään ihmettele, etten meinannut saada niitä liikutetuksi viime kerralla. Se painoi ilman kehiä ja mehiläisiäkin julmetusti!


Viikonloppuna tulikin käytyä katsomassa ihan toisenlaisia mehiläisiä. Turussa tämän vuoden
päälentonäytöksessä esiintyi latvialainen Baltic Bees. Hienot maalaukset koneissa ja vielä hienompi esitys. Onnettomalla kännykkäkameralla niistä ei saanut kuvia juuri muutoin kuin maasta. ”Hullu mehiläinen” oli yksi ohjelmanumeroista. Muut suihkasivat suoraan ja yksi teki tynnyriä niiden ympärillä. Netistä löytyy videoita ja kuvia vaikka kuinka paljon tuosta taitolentoryhmästä, jos jotakuta kiinnostaa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti